Ett Sekund etter Du er…

…død.

Hva nå? Er det ingenting? Er det reinkarnasjon? Er det himmelen eller helvete? Hva er det som faktisk skjer etter du har pustet ditt siste åndedrag? Hvis du skulle leve evig, ville du ikke ønsket å vite hvor du skulle, og hvordan det ville være der? Hva om det var nok ledetråder gitt oss til å finne ut nøyaktig hva som er på den andre siden av døden? Hva om vi faktisk kan vite med sikkerhet hva som skjer etter at vi dør? Ville du likt å vite det? Selvfølgelig ville du det, fordi: 1) Du ville likt å vite hvor du var på vei etter ditt siste åndedrag, og: 2) Du ville sørget for at familien og vennene dine også hadde de riktige opplysningene, slik at dere alle kommer til samme sted. Et italiensk ordtak sier: «Når spillet er over, går kongen og bonden inn i samme boksen.»

 Glem aldri at døden er den store utjevningen. Enten rik eller fattig, svart eller hvit, asiatisk eller spanskættet, høy eller kort, utdannet eller ikke, vi er alle på vei til graven. Spørsmålet er: Hvor går vi etter at vi har pustet vårt siste åndedrag? Når jeg er ute og reiser, er informasjon en ting jeg ser etter. Detektiver kaller det bevis. For eksempel: Når jeg flyr ut av Atlanta, vil jeg vite hvor utgangen (gaten) min er, og hvordan jeg kommer til den. Så la oss si at jeg på denne turen skal gå ut ved Gate E1. Jeg ser på billetten min, og det står E1. Jeg går på de underjordiske togene. Jeg går ikke av på terminalene A, B, C eller D. Hvorfor? Beviset forteller meg at jeg skal i en annen retning. Når jeg går opp rulletrappene, sjekker jeg skjermene for å sikre at flyet mitt fortsatt går fra Gate E1. Jeg begynner å gå i den retningen. Jeg gir billetten min til vakten. Han skanner den slik at jeg kan komme om bord på dette flyet. Jeg går om bord i flyet og setter meg ned. Jeg snakker med personen ved siden av meg, og han sier at han skal til samme destinasjon som jeg. De kabinansatte og piloten kunngjør at vi er på vei mot mitt endelige reisemål. På dette tidspunktet er jeg ganske sikker på at jeg kommer til min forutbestemte destinasjon for dagen. Hvordan vet jeg det? Fordi alle bevisene til nå har ført meg til å komme om bord på dette flyet. Nå er det drøssevis med fly på Atlanta flyplass i dag, men jeg har kommet om bord på det rette flyet basert på bevisene.

En gang gikk jeg om bord i et fly og satte meg i sete 8C før flyet skulle ta av. En gentleman kom gående imot meg og sa at jeg satt på hans sete. Jeg fortalte han høflig at jeg satt i riktig sete. Han viste meg sin billett, hvor det stod 8C. Jeg viste ham min billett, hvor det også stod 8C. (Jeg liker å ha rett!) Han sa: «Hvor flyr du til?» Jeg svarte: «Buffalo?» Mannen ved siden av meg begynte å le. Fyren som ønsket mitt sete, begynte å le. Jeg sa: «Hva er det som er så morsomt?» De sa at flyet ikke skulle til Buffalo! Det var på vei til et annet sted! Tror du jeg satt der og sa, «Vet du hva, jeg tror virkelig at dette flyet skal til Buffalo, så jeg blir sittende i setet mitt»? Hvorfor sa jeg ikke det? Bevisene fortalte meg at jeg var på feil fly! Jeg gikk ut av det flyet så fort jeg kunne, for jeg ville ikke miste det riktige flyet mitt. Vi må alltid la bevisene være vår guide og følge etter hvor de fører oss. La oss ta en titt og se om det har blitt etterlatt nok ledetråder for oss til å finne ut hvordan vår reise inn i evigheten vil bli. Men husk: Når du finner et spor som svarer på et bestemt spørsmål, vil det lede deg i en bestemt retning. Det vil eliminere andre muligheter og begrense valgene til du finner det riktige svaret. Jalal al-Din Rumi, en dikter fra det 13. århundre, sa: «Hele dagen tenker jeg på det; og om natten sier jeg det. Hvor kom jeg fra, og hva skal jeg gjøre? Jeg har ingen anelse. Min sjel kommer fra et annet sted, jeg er sikker på det, og jeg har tenkt å ende opp der.»

Så sett på deg tenkelua. La oss ta en rask titt på noen av bevisene. Enten det er Sherlock Holmes, inspektør Clouseau eller en moderne detektiv, så ser du alltid etter ledetråder for å hjelpe deg med å løse et problem. Du undersøker. Problemet er: Jeg er døende. Spørsmålet er: Hvor går jeg hen? Hva skjer på den andre siden? La oss se om vi kan finne noen bevis på denne reisen inn i evigheten, en reise som vi alle skal ta, og sørge for at det blir riktig flyavgang herfra når du har pustet ditt siste åndedrag.

Dette er en forhåndsvisning av Mark Cahills hefte: Ett Sekund Etter Du er . . . død. Du kan se og laste ned heftet gratis ved å klikke på linken nedenfor.

Laste ned Ett Sekund Etter Du er…død her

Leave a Reply